Belföld

Időjárás: Nincs veszély, sokat süt a nap, de…

... van, ahol nem érdemes eltenni az esernyőt.

 

Vasárnap az Északi-középhegységben és az északkeleti, keleti megyékben változóan felhős lesz az ég, de ott is több órára kisüt a nap. Az ország többi részén sok napsütés várható gomolyfelhőkkel. Legfeljebb északkeleten fordulhat elő egy-egy zápor, zivatar. Napközben megélénkül, északkeleten helyenként megerősödik a délnyugati szél. A legmagasabb nappali hőmérséklet 25 és 30 fok között alakul. Késő estére 17, 24 fokig hűl le a levegő.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat szerint vasárnap nem kell tartani veszélyes időjárási jelenségtől, de délután az északkeleti határvidéken és az Alpokalja térségében kialakulhat egy-egy zivatar.

Hétfőn észak felől megnövekszik a felhőzet. A legtöbb napsütés délen a nap első felében várható. Északon több helyen, már reggeltől,  délen elszórtan, inkább délután lehet zápor, néhol zivatar. Az északkeleti szél helyenként megélénkül, a szél csak zivatarok idején erősödik meg. Éjszaka 12-18, nappal általában 23 és 28, délen 28 és 30 fok között alakul a hőmérséklet.

Kedden változóan felhős lesz az ég, de délnyugaton, délen erősen felhős körzetek is lehetnek. Hajnalban, reggel főleg délen lehet zápor, zivatar, majd napközben máshol is előfordulhat kisebb záporeső. Az északi, északkeleti szél helyenként megélénkül. Éjszaka 13-18, nappal 23-28 fok valószínű.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik