Belföld

Vissza akarják kapni gyerekeiket a drogozásba keveredett törökszentmiklósi anyák

A babák állapota javul, de valószínűleg soha nem lesznek egészségesek.

Folyamatosan javul az állapotuk, de soha nem lesznek egészségesek azok a törökszentmiklósi kisgyermekek, akiknek anyjai terhességük alatt ismeretlen eredetű kábítószert fogyasztottak.

A két nő a terhesség 37., illetve 38. hetében járt. Azzal védekeztek, hogy az üdítőjükbe tett valaki kábítószert. Miután elájultak, császármetszést hajtottak végre rajtuk, hogy megmentsék gyermekeik életét. Mindkét baba oxigénhiányos állapotban született, valószínűleg soha nem lesznek képesek az önálló életre.

A gyermekeket ideiglenesen állami gondozásba vették. A Blikk helybéliektől úgy tudja, az anyukák szeretnék visszakapni őket. Az egyik nőnek egyébként három, a másiknak négy gyereke van. Mindkét család nagyon szegény körülmények között él, de a lap értesülése szerint egyikük még a lakását is felújította, hogy a kicsi jó körülmények közé kerüljön.

A Blikk által megkérdezett ügyvéd szerint belátható időn belül biztos, hogy nem fogják visszakapni a gyerekeket. A gyámhatóság ilyenkor nagyon szigorúan mérlegel, csak akkor változtatja meg a döntését, ha a szülő és a környezet minden kritériumnak megfelel.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik