Belföld

Üres polcok miatt rendelte be a Tesco a szakszervezeteket

Nincs elég dolgozó a központi raktárban, és az általános béremelés ellenére sem tudnak elég embert felvenni.

Válságtanácsot tartanak szerdán a Tescónál, mert az áruházak ellátását veszélyezteti a munkaerőhiány és a bérfeszültség – írja a Népszabadság. A lap úgy tudja, az áruházlánc soron kívül behívta a dolgozói érdekképviseletet, a cég központi raktárát sújtó munkaerőhiány következményeit ugyanis már a vásárlók is egyre gyakrabban láthatják üres polcok képében.

A gyáli raktárban nincs elég dolgozó, nem tudják összekészíteni az üzletekbe szállítandó árucsomagokat. Már hetekkel ezelőtt legalább 30 százalékkal több munkavállalóra lett volna szükség. A hírek szerint a cég kölcsön munkaerővel próbálja orvosolni a helyzetet, ez azonban feszültséghez vezet, a „beállósok” ugyanis több pénzt kapnak, mint az állandó munkások.

A Tescónál nemrég jelentettek be 15 százalékos általános béremelést, de a központba még így sem tudnak új munkásokat toborozni. Az nehezen járható út, hogy csak a logisztikai munkások bérét emeljék tovább, kérdés viszont, hogy a Tesco mekkora, a teljes hálózatot érintő további béremelésbe tudna belemenni – írja a Népszabadság.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik