Belföld

Tudják, kik ölték meg Portik emberének családját, de nem tudják bizonyítani

Tíz évvel Radicsék eltűnése után kezdtek nyomozni, három és fél év után lezárták az ügyet.

Három és fél év nyomozás után már nem keresi tovább a rendőrség a 2002. január 23-án eltűnt Radics családot – írja a Magyar Nemzet. Radics Attila a Prisztás-gyilkosság miatt jogerősen elítélt Portik Tamás egykori „katonája” volt.

A Nemzeti Nyomozó Iroda tíz évvel az eltűnés után kezdett nyomozni az ügyben, emberölés miatt. Radics Attila és élettársa, valamint hároméves kislánya tárnoki családi házukból tűnt el.

2012-ben egy másik büntetőügyben kihallgatott maffiózó vallomása alapján sorozatlövő fegyvereket találtak a Dunában, köztük azt a Kalasnyikovot, amellyel 1999-ben Tahitótfalun megölték Seres Zoltánt és üzlettársát, az olasz Sforza Nazzarenót. A nyomozóknak ekkor már több információja volt arról, hogy a gyilkos Radics Attila lehetett, és azért kellett később meghalnia, mert sokat fecsegett Seres kivégzéséről.

A hatóságok egyébként szinte már mindent kiderítettek az ügyről, a Pesti Srácok nevű portál szerint azt is tudják, ki az az öt személy, aki részt vett Radicsék megölésében, és a megbízót is ismerik. Ugyanakkor nem képesek perrendszerűen bizonyítani a történteket.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik