Belföld

Összevertek egy hajléktalan férfit Kapuváron – Két ember ellen emeltek vádat

Életveszélyt okozó testi sértés kísérlete miatt emeltek vádat egy 25 éves fiatal és egy 37 éves férfi ellen, akik tavaly decemberben összevertek egy hajléktalant Kapuváron. A Győr-Moson-Sopron Megyei Főügyészség szerdán közölte: ha a párost bűnösnek találják, kettőtől nyolc évig terjedő szabadságvesztésre számíthatnak.

A támadók egy használaton kívüli tekepálya öltözőjében rontottak rá két alvó két hajléktalan férfira a vádirat szerint: a fiatalabb vádlott az egyiküket felrántotta az ágyról, szó nélkül bántalmazni kezdte, majd bekapcsolódott a társa is. Test szerte, ököllel ütötték áldozatukat, falnak lökték és miután a földre került, megrugdosták, illetve ráborították az ágyát. A másik hajléktalan férfi kérlelte őket, hogy álljanak le, de hiába. Végül elrohant egy közeli üzemhez, és kérte az őrt, hogy hívjon segítséget.

A hajléktalan férfi arc és szemsérüléseket szenvedett, valamint elmozdulással járó bordatörést, amelyhez kisfokú mellűri vérzés társult. Nem sokon múlt, hogy nem került életveszélyes állapotba.

A napokban Jászberényben történt hasonló eset: a két férfit egy használaton kívüli raktárépületben támadták meg, miközben aludtak. A tettesek – egy 16 éves fiú és 37 éves társa – cserép- és üvegdarabokkal rontottak nekik, illetve ütötték, rugdosták őket. Egyiküket az elsődleges orvosi vélemény szerint súlyos, a másik sérültet életveszélyes állapotban vitték kórházba a mentők.

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik