Belföld

Drogozott, ivott, gyorsan ment – ketten haltak meg miatta az 5-ösön

Vádat emeltek az autós ellen, aki halálos balesetet okozott tavaly februárban az 5-ös főúton, Kecskemét közelében. Az ügyészség szerdai tájékoztatásából kiderül, a férfi ittas volt, drogot fogyasztott és még gyorsan is hajtott, ezenkívül még jogosítványa sem volt.

A baleset február 7-én a reggeli órákban történt, a sofőr letért az útról és fának rohant. Autójában rajta kívül négyen utaztak – az anyósülésen egy nő, hátul két férfi és egy nő -, de ketten nem élték túl a becsapódást. A többiek súlyos állapotban kerültek kórházba és maradandó fogyatékosságot szenvedtek. A vádlott szintén súlyosan megsérült.

Az ügyészség közölte, az adott szakaszon egyébként 90 per órás sebességgel lehetett volna haladni, ám az autós – szervezetében pendetronnal – százhússzal repesztett, és nem tudta az úton tartani a kocsit. Halált okozó ittas járművezetés bűntette, bódult állapotban elkövetett járművezetés vétsége és kábítószer birtoklásának vétsége – ezért állítják bíróság elé hamarosan. Szabadlábon várja a tárgyalását.

 

 

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik