Belföld

Viharos széllel vonul át a hidegfront

Szombaton eleinte a Dunántúlon, a középső tájakon és helyenként északon lehetnek záporok, zivatarok, néhol hevesebb zivatarok is előfordulhatnak felhőszakadással.  Délután csökken a zivatarok száma és egyre inkább a középső, keleti tájakra helyeződik át a csapadék. Többfelé szeles időre, délután 23-32 fokra van kilátás, keleten lesz melegebb.

Vasárnap a reggeli órákban még délen és a Duna-Tisza közén néhol előfordulhat kisebb zápor, ám újra a napsütésé lesz a főszerep. Az északias szél többfelé élénk, erős marad. Hajnalban 14-20, délután 24-30 fokra készülhetünk.

Hétfőre mérséklődik a légmozgás és a jövő hét elején ismét napos, száraz időre készülhetünk. Fokozatosan erősödik a nappali felmelegedés, kedden ismét többfelé emelkedik 30 fok fölé a hőmérséklet.

Szerdán napos-gomolyos idő ígérkezik, napközben szórványosan, majd a délután folyamán egy érkező hidegfront hatására többfelé alakulhatnak ki záporok, zivatarok. Néhol felhőszakadás és jégeső is előfordulhat. A Dunántúlon és északon felerősödik a légmozgás, nyugaton már alacsonyabban alakulnak a maximumok, keleten 30-32 fokig emelkedik a hőmérséklet.

(idokep.hu)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik