Belföld

Nyíllal a fejében úszkál Szentendrén egy vadkacsa

Sokan keresik a madártani egyesületet, de nem nyúlnak a madárhoz, mert jól érzi magát.

Nyíllal a fejében él egy vadkacsa már hónapok óta Szentendrén. A 444-nek egyik olvasója számolt be arról, hogy lányával ment kacsákat etetni, amikor mondták nekik, hogy nem kellene odamenni a gyerekkel, mert „nagyon durva látvány”. (A fenti kép illusztráció, fotókat az eredeti cikkben talál.)

A portál megkereste a Magyar Madártani Egyesületet, amelynek szóvivője elmondta: jó pár bejelentést kaptak. Bár az igaz, hogy az állat „rettenetesen néz ki”, a nyíl nem ért létfontosságú szervet, a kacsa akadálytalanul repül, úszik, táplálkozik. Viszont, ha bármit csinálnának vele, az nagy eséllyel megölné, vagy rontana az állapotán.

Sokan kérdezték a madártani egyesületet, miért nem fogják el altatólövedékkel a madarat. Azonban ez sem megoldás: az altatólövedék tűje is akkora, mint a madár fejéből kiálló nyíl, szétroncsolhatnák vele valamelyik szervét vagy csontját. Ráadásul az altatószer sem azonnal hat, addig viszont az állat egyre zavarodottabb állapotban próbálna menekülni, veszélybe sodorva magát.

Korábban Tatán egy tőkés réce bukkant fel hasonló sebesüléssel, akkor is úgy döntöttek, hogy nem nyúlnak hozzá.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik