Belföld

Összehaverkodott a bűnözővel és rabolni kezdett a budapesti rendőr – Öt embert támadtak meg

Fegyveres rablások miatt emelt vádat az ügyészség egy volt rendőrrel és társával szemben – közölte csütörtökön a Fővárosi Főügyészség. Ha az ügyészségen múlik, mindketten fegyházba kerülnek.

A vádirat szerint a – már csak volt – őrmester tavaly áprilisban ismerkedett meg cinkosával szolgálat közben, aki egyébként lakhelyelhagyási tilalom hatálya alatt állt. Barátok lettek, majd úgy döntöttek, fegyverrel fognak rabolni. Tervükbe bevontak egy másik civilt is.

Az ügyészség csütörtöki tájékoztatásából kiderül, hogy a páros 2015 áprilisa és júniusa között három helyszínen összesen öt embert raboltak ki fegyverrel, illetve más bűncselekményeket is elkövettek. Harmadik cinkosuk egyszer tartott velük. A módszer minden esetben ugyanaz volt: intézkedést színleltek, fegyvert fogtak kiszemeltjeikre, majd megkötözték és kirabolták őket.  A volt rendőr már házi őrizetben, társa jelenleg is előzetes letartóztatásban van. Ha bűnösnek találják őket, tizenöt évet is kaphatnak.

A korábbi tájékoztatásban az állt, hogy elfogásuk előtt egy XVI. kerületi lakásban jártak, fejükön csuklyával, kezükben gáz-riasztó fegyverrel jelentek meg a hajlani órákban a nőnél.. Kezdetben hivatalos eljárást színleltek és felszólították a lakót, hogy nyissa ki az ajtót, majd berúgták azt, ráfogták a pisztolyt és kényszerítették, hogy feküdjön a földre. Ezután egy műanyag bilinccsel hátrafogták a kezeit. De hiába követelt pénzt és ékszereket, a nő nem adott nekik semmit, így végül kivettek a táskájából valamivel kevesebb, mint 3500 forintot és elmenekültek.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik