Belföld

Brutális gyilkosság Vasban – egy 18 éves lány az áldozat

Brutális gyilkosságról számolt be a Vas megyei Főügyészség csütörtökön. Az ügyben most emeltek vádat, méghozzá aljas indokból, védekezésre képtelen személy sérelmére elkövetett emberölés miatt.

Az ügyészség tájékoztatásából annyi derül ki, hogy a vádlott egy férfi, aki egy 18 éves fiatalt ölt meg még tavaly júliusban egy Vas megyei községben. A vád szerint az érintettek az áldozat otthonában vesztek össze, a fiatal sértegette későbbi gyilkosát, aki ezért megverte. A támadó már éppen indult haza, ám rájött, hogy baja lehet a bántalmazásból, ha az a rendőrség tudomására jut, ezért úgy döntött, ölni fog, hogy elkerülje a felelősségre vonást. Azt tervezte, hogy eltünteti a bűncselekményre utaló nyomokat és balesetnek álcázza a gyilkosságot.

Visszament a házba, a fiatalt – aki ekkor már képtelen volt védekezni – levitte a pincébe, majd felment a nappaliba és feltakarította a vérnyomokat. Ezután értesítette az Országos Mentőszolgálatot. Miközben épp bejelentést tett, a fiatal sikítozni kezdett, gyilkosa pedig – hogy ne bukjon le – befogta a száját és az orrát. Az áldozat végül megfulladt.

A vádlottal szemben –  aki előzetes letartóztatásban várja a tárgyalását – az ügyészség végrehajtandó szabadságvesztést indítványozott.

A Vas Megyei Főügyészségtől megtudtuk, a Bobán történt gyilkosságról van szó a közleményben. A vádlott egy 34 éves férfi, aki korábban színészként, a gyilkosság idején pedig mentőápolóként dolgozott. Az áldozat pedig egy 18 éves lány, aki a támadó ismerőse, barátja volt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik