Belföld

Nem kapnak meleg ételt a kórház betegei

Az esztergomi kórház erről körlevélben is tájékoztatta a betegeket.

A Hír TV híradójának az egyik beteg hozzátartozója azt mondta, a napi három étkezés így három szendvicset jelent, a speciális étrendet igénylők csak rokonaikra számíthatnak. A rokon szerint a konyha üzemeltetője nem kapta meg számlái ellenértékét, ezért leszerelte a konyhát.

Több osztályról kaptam olyan információt, hogy ez a hideg élelem három csomag szendvics, tehát reggel, délben, este ugyanaz. Ez azt jelenti, hogy azokat, akik pépes vagy egyéb táplálásra szorulnak, vagy gyerekek, ha hozzátartozójuk nem hoz be enni, akkor egyszerűen nem tudják őket normálisan táplálni.

Az esztergomi kórház körlevélben tájékoztatta a betegeket a kialakult helyzetről. Az intézmény – a  honlapján olvasható tájékoztatás szerint – a helyzetet átmenetinek tekinti.

Tájékoztatjuk Önöket, hogy augusztus 1-től a Kórházat ezidáig ellátó Hungast Zrt. megszünteti élelmezését, ebből fakadóan szolgáltató váltás lesz. Az átmeneti időben mindent elkövetünk azért, hogy a szolgáltató váltás minél zökkenőmentesebb legyen.

Néhány hónapja röppent fel a hír, hogy kormány teljesen átalakítaná a közétkeztetés rendszerét, azt is átvenné az állam. Ennek kapcsán olyan hírek röppentek fel, amelyek Mészáros Lőrincet sejtették a háttérben, de Lázár János a minap Mesterházy Attila (MSZP) írásbeli kérdésére azt válaszolta, a kormány még nem döntött a közétkeztetéssel kapcsolatos esetleges feladatokról.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik