Belföld

Eszméletlenre vertek egy embert az utcán Baranyában

Előzetes letartóztatásba került három férfi, akik a gyanú szerint összevertek egy embert az utcán Szentlőrincen, miután összevesztek vele, majd kifosztották. Súlyos testi sértés bűntette, csoportosan elkövetett garázdaság bűntette és kifosztás bűntette miatt folyik eljárás a trió tagjai ellen.

A gyanú szerint a támadók múlt csütörtökön rontottak neki ellenfelüknek, ütötték és rugdosták, míg eszméletét nem vesztette. Miután ez megtörtént, az utcán hagyták, ám nem sokkal később az egyik gyanúsított visszament a helyszínre és elvitte magához a sérültet, aki időközben magához tért. Cinkosai ezalatt felvették az utcán heverő táskáját és átkutatták. Ezüst ékszereket és egy telefont zsákmányoltak. Ezután kikísérték a lakásból a súlyos állapotban lévő sérültet, aki borda- és orrcsonttörést, illetve testszerte zúzódásokat szenvedett.

A bíróság  a bűncselekmények tárgyi súlya, valamint a szökés, elrejtőzés és a tanúk, a sértett befolyásolása, megfélemlítésének veszélye miatt döntött úgy, hogy a gyanúsítottaknak harminc napra rács mögött a helye. Két gyanúsított esetében pedig a Pécsi Törvényszék szerint – büntettet előéletük miatt – tartani lehet attól is, hogy szabadlábon hagyásuk esetén újabb bűncselekményeket követnének el.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik