Belföld

Közmunkára és pénzbüntetésre ítélték a Rogánt joghurttal leöntő párost

Gyorsított eljárásban elítélte a bíróság azt a két férfit, akik leöntötték joghurttal Rogán Antalt múlt pénteken. Garázdaság vétségében találták őket bűnösnek.

A Fővárosi Főügyészség hétfői tájékoztatása szerint az ominózus napon  dél körül egy-egy kamerával, egy doboz joghurttal, valamint egy doboz kefirrel jelentek meg a Kossuth téren, ahol felfigyeltek a parlamentből éppen távozó Rogán Antalra. A Miniszterelnöki Kabinetiroda vezetője az őt szállító kisbuszhoz tartott, amikor az egyik férfi megszólította, majd a nála lévő joghurttal és kefirrel leöntötte.

Az “akcióról” felvétel, pontosabban felvételek készültek. Annak a férfinak, aki végül leöntötte Rogánt, a testére volt rögzítve a kamera, míg cinkosa távolabbról vette az eseményeket.  Előbbi vádlottat 240 óra közmunkával sújtották, társát pedig 150 ezer forint pénzbüntetésre ítélték.

Az ítélet nem jogerős, az ügyészség súlyosabb büntetésért fellebbezett.

Az esetről egyébként az index.hu szerzett tudomást, méghozzá úgy, hogy egy névtelen levelet kapott, amelyben egy pocsék helyesírású ismeretlen eladásra kínálta fel az esetről készült felvételt. A lap kérdésére a Miniszterelnöki Kabinetiroda megerősítette, de azt mondták, az elkövető egy zavart férfi volt, aki az autót próbálta leönteni. Rogán a történtek után azt üzente, szereti a kefirt és a joghurtot, de legközelebb gyümölcsöt és kiflit is kér hozzá.

 

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik