Belföld

Pokoli hőségre számíthatunk a hétvégén

Pénteken

még elsősorban az ország keleti, északkeleti felén és helyenként az Alpokalján fordulhatnak elő záporok, zivatarok, néhol a zivatarokat még kísérheti felhőszakadás, esetleg jégeső, valamint erős, viharos széllökés – írja az időkép.hu.

Napközben viszont egyre többfelé felszakadozik a felhőzet. A Dunántúlon és a középső tájakon az északnyugati szél ugyanakkor helyenként megélénkül. A hajnali órákban 15 és 20 fok között alakul a hőmérséklet, délután pedig 26-31 fokra van kilátás.

Szombaton

igazi strandidőre, sok napsütésre számíthatunk, az időnként megnövekvő gomolyfelhőkből inkább csak északon, északkeleten, valamint nyugaton alakulhat ki egy-egy futó zápor, esetleg zivatar. A légmozgás nem lesz jelentős. A délutáni órákra 28 és 33 fok közé melegszik a levegő.

Vasárnap

is sok napsütésre számíthatunk, az esti órákig számottevő csapadék sehol sem valószínű, legfeljebb északon alakulhat ki egy-egy gyenge zápor. A Dunántúlon sokfelé megélénkül, északnyugaton megerősödik a délies szél. Hajnalban sem frissül fel a levegő, sok helyen 20 fok felett alakul majd a legalacsonyabb hőmérséklet, délután pedig 31-36 fok közötti csúcsértékeket mérhetünk. Az UV-sugárzás nagyon erős lesz a hétvégén, ezért gondoskodjunk bőrünk megfelelő védelméről, illetve 11 és 15 óra között kerüljük a direkt napfényt!

Az aktuális időjárásért keresd a Kiderül.hu-t, vagy kövesd a Facebookon.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik