Belföld

Fegyveres támadás egy budapesti sportboltban – vádat emeltek

Fegyveresen elkövetett rablás bűntette is vádat emelt az ügyészség azzal a 42 éves férfival szemben, aki idén márciusban egy – valódi fegyvernek látszó – riasztópisztollyal kirabolt egy V. kerületi sportboltot. A támadó előzetes letartóztatásban várja a tárgyalását, fegyházbüntetést indítványoztak vele szemben.

 A férfi március 11-én a késő délutáni órákban ment be az V. kerület, Károlyi utcában levő sportboltba, ahol néhány perces nézelődés után elővette a pisztolyt és felszólította az eladót, hogy adjon át a kasszából minden pénzt. Hogy nyomatékosítsa követelését, egyszer a levegőbe lőtt. Ezután kivette a kasszában lévő néhány tízezer forintot, megszerezte az alkalmazott mobilját, majd elmenekült.

 A kerületi ügyészség a 42 éves férfit a fenti fegyveres rabláson túl más, szintén súlyos bűncselekménnyel is vádolja. Így a vádpontok között szerepel négy betöréses lopás, egy V. kerületi nemzeti dohánybolt kirablása, illetve azért is felelnie kell, mert kirabolt egy 96 éves nyugdíjast.

Többszörös visszaesőnek minősül, ezért akár 15 évet is kaphat – derül ki a Fővárosi Főügyészség csütörtöki tájékoztatásából.

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik