Belföld

Vádat emeltek az álrendőr ellen, aki 33 milliót rabolt Budapesten

Vádat emeltek a férfi ellen, aki – magát rendőrnek kiadva  –  mint 33 millió forintot rabolt egy XIII. kerületi könyvelőirodából még 2009 augusztusában. Jelentős értékre elkövetett rablás és személyi szabadság megsértése miatt állítják bíróság elé.

A vádirat szerint a férfi az ominózus napon a délelőtti órákban jelent meg – egyenruhában, oldalán pisztolytáskával – a kiszemelt irodában. Azt mondta, egy lopás miatt tett bejelentést kell ellenőriznie. Az alkalmazottak elmondták, ők erről nem tudnak, ők nem értesítették a hatóságot. A rabló azt mondta, akkor körül kell néznie, és kérte a nőket, hogy igazolják magukat. Egyikük azonban kiszúrta, hogy a rendőrigazolványon nincs sorszám, ezért ő is arra kérte, hogy igazolja magát. A férfi emiatt dühös lett, megragadta a nőt, leültette egy székre, majd gyorskötözővel hátrafogta a kezeit.
A rabló ezután elindult hátra, a megkötözött alkalmazott azonban felállt a székről, de a férfi útját állta és kigáncsolta, A nő arccal a földre zuhant, a támadó ezután a lábait is összekötözte, és így tett a kollégájával is.  Ezután felkapta a pénzkazettát és eltűnt. Hat évvel később lett gyanúsított belőle.
A jelenleg más bűncselekmény miatt jogerős szabadságvesztését töltő férfival szemben végrehajtandó szabadságvesztést indítványoztak.

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik