Belföld

Eltérített egy buszt, majd hasba lőtte az utast Tatánál – tizenöt év után vádat emeltek

Nyereségvágyból elkövetett emberölés kísérlete – emiatt kell felelnie annak a férfinak bíróság előtt Komárom-Esztergom megyében, aki tizenöt évvel ezelőtt eltérített egy buszt, majd hasba lőtte az egyik utast. A támadó tizenöt évig szökésben volt, most emeltek vádat ellene. Tárgyalását előzetes letartóztatásban várja.

A megyei főügyészség keddi tájékoztatása szerint a férfi 2001 novembere előtt állapodott meg társával abban, hogy elrabol egy autót, méghozzá úgy, hogy beül stopposként, majd fegyvert fog az utasokra. A terv az volt, hogy cinkosa egy előre megbeszélt helyen vár rá, majd együtt visszamennek Ukrajnába.

2001. november 19-én a páros- illetve egy bírónő, aki tudott a tervükről – Magyarországra érkezett. A férfi és a nő a magyar-osztrák határon szállt be az ukrán sofőr kisbuszába – egy ötmilliós Opelbe – amelyben hárman utaztak. Tatnál jártak, amikor a támadó a sofőrre szegezte a fegyverét. Utasítgatta a kisbusz vezetőjét, utasait pedig felszólította, hogy maradjanak nyugton, különben lelövi őket.  Egyikük azonban nem sokkal később nekirontott a fegyveresnek, dulakodtak, a rabló pedig kétszer hasba lőtte a férfit.  Ekkor a sofőr megállította az autót, ezután a lövöldöző elmenekült. A nőt az utasok visszatartották.

A meglőtt férfi közvetlen életveszélyes állapotba került, azonnal meg kellett műteni. A lövések külön-külön is megölhették volna, ezért ha a nem kap gyorsan szakszerű segítséget, biztosan meghal.
A nőt időközben már jogerősen elítélték, harmadik bűntársukat továbbra is körözik. A tizenöt év után elkapott férfival szemben fegyházbüntetést indítványoztak.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik