Belföld

Csoda a határon, jön Kern, mehet a magyar

Kedden Budapestre látogat az osztrák kancellár. A határon ellenőriznek, de most nincs dugó.

 

Christian Kern budapesti látogatásától azt remélik, hogy új fejezet nyílhat a két ország utóbbi időben felhőtlennek egyáltalán nem nevezhető kapcsolataiban. A Werner Faymannt váltó kancellár korábban maga is furcsának nevezte a magyar menekültpolitikát. Lázár János miniszter korábban pedig azt mondta, a tárgyalások fontos kérdése lesz a bevándorlás, de a két ország közötti gazdasági együttműködés megerősítése is téma lesz.

A menekültáradat ellen Ausztria 30 kilométeres kordont tervez felhúzni a magyar határnál, július 4-től pedig megszigorította az ellenőrzést az átkelőknél. Emiatt többször is hatalmas dugók voltak az M1-es Hegyeshalomra vezető szakaszán, de arra is volt példa, hogy a magyar rendőrök az Ausztriából érkezőket ellenőrizték, ami miatt az osztrák A4-esen volt torlódás.

Christian Kern látogatásának napján az M1-esen Hegyeshalomnál reggel nem volt fennakadás a közlekedésben. Az Útinform szerint a ki- és belépő forgalom zavartalan. Ezt közölte a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság is, jelezve hogy az osztrákok folytatták szúrópróbaszerű ellenőrzésüket. A rendőrség továbbra is azt kéri, hogy a sofőrök fokozott figyelemmel közlekedjenek az autópálya érintett szakaszán, hogy indulás előtt a rendőrség honlapján tájékozódjanak a választott határátlépési pontoknál szükséges várakozási időkről.

 

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik