Belföld

A jó üzleti partner 5 tulajdonsága

Egy kisvállalkozás sikere nem csak saját működési gyakorlatán múlik, az sokban üzleti partnereitől függ. Ha kiválóan választ magának üzlettársakat, azzal sokat nyerhet. Megnéztük, mire kell figyelni.

Egy üzleti partner kiválasztása elsősorban a körülmények és az üzleti tevékenység függvénye – ám nem minden esetben! Sokan elfelejtik, hogy egy kisvállalkozásnak nem csak az üzletfelei, de bankja is a partnere. Az alábbiakban felvázoljuk, melyek azok a pontok, amelyek azt jelzik, hogy a Bank igazi partner.

1.    Alacsony számlacsomag havi díj
Egy kis-, vagy mikro vállalkozásnak a bankszámlája a virtuális pénzügyi központja. Oda érkezik a bevétel, onnan történik a munkabérek illetve a számlák kiegyenlítése. A legtöbb esetben egy kis cég nem teheti meg, hogy a különböző célokra három vagy négy különböző számlakonstrukciót tartson fenn, így a rendszeresen használt bankszámla mindenképp alacsony költségekkel kell, hogy bírjon.

2.    Kedvező tranzakciós díjak
Az imént említett pénzügyi koncentráltság egyik további folyománya, hogy a kisvállalkozás minden tranzakciója ezen a bankszámlán zajlik. Ha minden esetben, például utalásnál, magas díjat számítana fel a bank, az roppant hamar megmutatkozna a cég teljesítményén. Egy igazi partnerbank folyamatosan törekszik a vállalkozások számára megfizethető költségeket biztosítani.

3.    Rugalmas kondíciók
Egy kisvállalkozás folyamatosan változik. Optimális esetben az eredményei javulnak, sűrűsödnek a pénzügyi tranzakciói. Egy jó partner támogatja a fejlődést és megtesz mindent annak érdekében, hogy az még gyümölcsözőbb legyen. Ez a banki gyakorlatban úgy ölthet testet, hogy a kisvállalkozás pénzintézete annál kedvezőbb feltételeket biztosít, minél dinamikusabban javul a kisvállalkozás forgalma. Egy vállalkozás biztos lehet abban, hogy jó partnert választott pénzügyei menedzseléséhez, ha a banki kondíciók automatikusan és kedvező irányban módosulnak a tranzakciók számának növekedésével párhuzamosan.

4.    Sokoldalú kedvezmények
Egy jó üzleti partner nem egysíkúan gondolkodik, hiszen egy vállalkozás hiába sikeres egy területen, ha egy másikon kihívásokkal néz szembe. Szerencsére lehetőségünk van olyan bankot választani, amely gondol erre a szempontra is. Ha például élünk egy kedvezményes hitelkonstrukcióval, akkor amellé vonzó számlavezetési kedvezményeket kaphatunk. Így a kisvállalkozás több pillérét is erősíthetjük, jó kezekben tudhatjuk.

5.    Hosszú távú előnyök
Azonban a fentiek bármennyire is fontosak, csak akkor fejtik ki igazán jótékony hatásukat, ha tartósan számíthatunk rájuk. Egyetlen vállalkozásért felelős vezető sem egy-két hónapra tervez, így üzleti partnereinket sem csak néhány hétre választjuk. Az üzleti siker egyik záloga, hogy olyan banki partnert keressünk, aki az év minden időszakában a vállalkozás mellett áll.

További ötletekért és a részletekért keresse fel a www.kisvallalatiszamla.hu  weboldalt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik