Belföld

Bozótvágóval gyilkoltak meg egy nőt az utcán Németországban

A tragédiával végződő bűncselekmény Baden-Württemberg tartományban, a Stuttgarttól délre fekvő Reutlingen városában történt vasárnap délután – számolt be az esetről a Bild.de. Az MTI szerint több riasztás is érkezett a rendőrséghez 16 óra 30 perc környékén, hogy egy férfi vitába keveredett egy nővel.

Úgy tudni, a férfi a buszpályaudvarnál, egy kebabot árusító étterem közelében rontott rá az éles vágóeszközzel az áldozatra, akivel összeszólalkozott. A támadó és két másik ember, egy férfi és egy nő, is megsérült. Úgy tudni, a meggyilkolt hölgy is egy kebabüzletben dolgozott – írta a Bild.

A szemtanúk szerint a járókelők pánikba esve menekültek a helyszínről. Egyikük azt mondta, az elkövetőnek “teljesen elment az esze”. A férfi egy járőrkocsinak is nekitámadt, de egy arra járó BMW sofőrje szándékosan elgázolta őt – folytatta. A német lap úgy tudja, az autósnak köszönhető, hogy nem sérült meg több járókelő.

A rendőrök végül elfogták a feltételezett elkövetőt, aki közlésük szerint egy előttük ismert 21 éves szíriai menedékkérő. Nincs arra utaló jel, hogy a gyilkos másokkal együttműködve követte volna el tettét, a város lakóinak nem kell tartaniuk újabb támadástól. Az ügy háttere, a gyanúsított indítéka egyelőre nem ismert – tették hozzá az MTI szerint. A Bild este már arról tudósított, hogy nem merült fel terrorgyanú az ügy kapcsán.

A hatóságok egyelőre legfőképpen azt vizsgálják, hogy párkapcsolati konfliktus vezetett-e a gyilkossághoz. A Stuttgarter Zeitung című lap szerint a halálos áldozat egy lengyel nő, akibe szerelmes volt a Németországba másfél éve érkezett szíriai férfi. Munkatársak voltak, mindketten egy török gyorsbüfében dolgoztak. A gyilkosság is ott történt – írja az MTI.

Alig két nap alatt ez a második halálos utcai támadás Németországban. Péntek este Münchenben kilenc embert agyonlőtt egy 18 éves német-iráni kettős állampolgár, majd végzett magával. A nyomozás első megállapításai szerint ámokfutó volt, tettének nincsenek politikai vonatkozásai.

Fotó: Bild.de/Olvasói
Fotó: Bild.de/Olvasói

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik