Belföld

A Fidesz újabb vagyonnyilatkozati eljárást kezdeményez Juhász Péter ellen

Újabb vagyonnyilatkozati eljárást kezdeményez Juhász Péter, az Együtt alelnöke ellen a Fidesz, jelentette be a párt országgyűlési frakciójának szóvivője pénteken sajtótájékoztatón, Debrecenben.

Halász János az Együtt alelnökének a miniszterelnök vagyonnyilatkozatát kifogásoló budapesti sajtótájékoztatójára reagálva felháborítónak nevezte, hogy “az a Juhász Péter vádaskodik, aki maga is kétszer módosította a saját vagyonnyilatkozatát, és tele van kérdéses ügyekkel, nem tud elszámolni sem a Milla pénzeivel, sem saját vagyoni helyzetével”.

Halász János szerint Juhász Péter csak el akarja terelni a figyelmet a törvényesen bevallott jövedelmét jelentősen meghaladó életviteléről.

“A drogügyeiből és a fantomcégeiből ki se látszó Juhász Péter egy rózsadombi luxuslakást bérel havi négyszázezer forintért, miközben a kamerák előtt eljátszotta, hogy a telefonszámlára sincs pénze, és a magyar emberektől kért pénzt saját kiadásainak fedezésére” – mondta a frakciószóvivő, hozzátéve, hogy a Fidesz ezért kezdeményezett korábban ellene vagyonnyilatkozati eljárást.

Halász János azt mondta: Juhász Péter körül egy újabb ügyben is gyanús finanszírozás sejthető.

“Juhász egy alapítványon, az Igazmondó Alapítványon keresztül kap pénzt, ez az összeg azonban nincs feltüntetve a vagyonnyilatkozatában, sőt maga az alapítvány sem hozta nyilvánosságra beszámolóját” – jelezte Halász János. Közölte: ezért újabb vagyonnyilatkozati eljárást kezdeményeznek Juhász Péter ellen.

A Fidesz frakciószóvivője arról is beszélt, hogy a magyar vagyonnyilatkozati rendszer Európában az egyik legszigorúbb, legkövetkezetesebb, legátláthatóbb.

Minden országgyűlési képviselő és a kormány tagjai minden évben kötelesek nyilvános vagyonnyilatkozatot tenni – mondta Halász János, megjegyezve, hogy “Orbán Viktor vagyonnyilatkozata megfelel a valóságnak és a törvényeknek, teljes és hiteles”.

“Aki mást állít, hazudik” – jelentette ki a Fidesz frakciószóvivője.

(MTI)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik