Belföld

Az Emmi szerint Hadházy hazudik

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) szerint valótlanságok hangzottak el Hadházy Ákosnak, az LMP társelnökének csütörtöki sajtótájékoztatóján Köpeczi-Bócz Tamás volt európai uniós fejlesztéspolitikáért felelős államtitkár felmentésével kapcsolatban.

Hadházy Ákos sajtótájékoztatóján azt mondta, az államtitkár felmentésével a kormány beismerte a korrupciót.

A minisztérium az elhangzottakra reagálva az MTI-hez eljuttatott közleményében azt írta, Köpeczi-Bócz Tamást a 2014-2020-as uniós fejlesztési programok szakpolitikai koordinálásának hiányosságai miatt mentették fel.

Hozzátették, ugyancsak valótlan az LMP társelnökének állítása az Új nemzedékek újratöltve és a Híd a munka világába programról, hiszen az Emmi amint tudomást szerzett a szabálytalanságokról, azonnal vizsgálatokat indított és hatósági bejelentéseket tett.

A vizsgálatok eredményeként a minisztérium az Öveges-program mintegy negyven kedvezményezettjével szemben visszakövetelési eljárást indított, valamint az Országos Roma Önkormányzat Híd a munka világába projektjének támogatási szerződésétől is elállt és visszakövetelte a teljes kifizetett támogatási összeget – közölték.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik