Belföld

A magyar kormányhoz hasonlította Trump pártját a parlamenti államtitkár

Az Egyesült Államok Magyarország fontos szövetségese, a megerősített együttműködés Magyarország alapvető érdeke - mondta Dömötör Csaba, a miniszterelnöki kabinetiroda parlamenti államtitkára, a magyar kormány amerikai elnökjelölt-állító konvenciókon részt vevő képviselőinek egyike csütörtökön az MTI-nek.

Az ohiói Clevelandban megrendezett, csütörtökön záruló republikánus párti konvencióról szólva az államtitkár kiemelte, a konvención nagy hangsúlyt kapott a migráció kérdése, illetve az elmúlt hónapok terrortámadásai.

A magyar kormányhoz hasonlóan a Republikánus Pártban is fontosnak tartják a határok megerősített védelmét

– húzta alá Dömötör Csaba. A konvenció egyik felszólalója úgy fogalmazott: nem ország az, amelyik nem tudja megvédeni a határait – idézte fel az államtitkár.

A republikánusok clevelandi konvenciójának második, keddi napján Donald Trump New York-i üzletembert választották meg a párt elnökjelöltjének. Trump csütörtökön elmondandó beszédében fogadja el hivatalosan is az elnökjelöltséget. A Demokrata Párt leendő elnökjelöltje Hillary Clinton volt külügyminiszter, Bill Clinton korábbi amerikai elnök felesége.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik