Belföld

Rendszeresen megalázta, leköpte gyerekeit egy férfi Komárom-Esztergomban

csalad-eroszak-bantalmazas(1)(210x140).jpg (Array)
csalad-eroszak-bantalmazas(1)(210x140).jpg (Array)

Vádat emelt az ügyészség egy férfi ellen Komárom-Esztergom megyében, amiért elhanyagolta, fenyegette és bántalmazta gyerekeit. Kiskorú veszélyeztetése miatt állítják bíróság elé egyebek mellett.

A férfi Pilismaróton élt feleségével és két közös gyermekükkel. Az apa rendszeresen ivott a vád szerint, ilyenkor agresszívan viselkedett, emiatt feszült volt a légkör a családban. Ahogy az ügyészség fogalmaz, “a férfi a nevelési kötelezettségét folyamatosan elhanyagolta, lánygyermekeit rendszeresen megalázta, napi szinten becsmérlő szavakkal illette és leköpte őket, velük szemben trágár kifejezéseket használt”. A gyerekek féltek tőle, állandó stresszben éltek, ez az iskolai eredményeiken is meglátszott.

A vádiratban az is szerepel, hogy az apa  2015. szeptember 23-án a délutáni órákban részegen kiabált a kisebbik lányával, illetve számon kérte, miért lopta el 20 ezer forintját majd megfenyegette. A gyerek próbált félrevonulni, de a férfi nem hagyta abba az ordibálást. A nagyobbik lánya többször kérte, hogy maradjon csendben, mert tanulni szeretne, ám a férfi “válaszul” felborította az asztalt, majdnem rá a gyerekre. Mindezt úgy, hogy az asztalon gyertyák égtek, a szolgáltató ugyanis kikapcsolta náluk az áramot.

Felesége megpróbált közbeavatkozni,de a férfi megfenyegette őket, illetve gyermekét hátba verte. Könnyű sérüléseket okozott neki.

Börtönbüntetést indítványoztak vele szemben.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik