Belföld

Nem találják a férfit, aki bepelenkázva kisétált a karcagi kórházból

Április 9-én tűnt el a karcagi kórházból Mille Imre, azóta semmi hír nincs róla. Testvére Sándor a Borsnak azt mondta, el­esett, beütötte a fejét, és vérömleny keletkezett az agyában, de hogy emiatt miért a pszichiátrián kezelték, azt nem tudja.

10-15 féle gyógyszert kapott, és kikötözték. Mi Püspökladányban lakunk, a 85 éves édesanyámmal hetente kétszer tudtuk meglátogatni. 75 kilóról lefogyott 45-re, és ha eloldották, menni is csak annyit tudott, hogy legfeljebb az asztalig elbotorkált.

– nyilatkozott a lapnak Imre testvére.

Az eltűnt férfit utoljára április 3-án látogatták meg a rokonai, akkor megbeszélték, hogy a következő szerdán hazaviszik. Később telefonáltak a családnak, hogy a Imrét mégse engedik haza, mert a család nem tudná őt rendesen ápolni.

Ami azután történt, arra nincs magyarázat. Szombaton hívtak a kórházból, hogy Imre eltűnt, ami képtelenség. Egy szál pólóban, bepelenkázva,papucsban nem sétálhatott ki az ötfokos hidegben.

-mondta Sándor.

Hiába érdeklődtek a kórházban, hogy mi történt, azonkívül, hogy eltűnt, semmit nem mondtak. Kérte a kórházi jelentést, azt válaszolták, hogy csak akkor adják ki, ha megkerül. Feljelentést tett a rendőrségen a kórház ellen, de a nyomozás eredményéről sem mondanak semmit. A kórház nekik sem adta ki a jelentést, sőt feljelentették Sándorékat.

Kértük, hogy nézzék meg a felvételt, de állítólag az aznapi nincs meg. Anyám depressziós lett, éhségsztrájkot akar kezdeni a kórház előtt. Nem tudjuk, hogy mi lehet a dolog mögött, miért ez a nagy titkolózás.

– nyilatkozta Imre testvére.

Mile Imre eltűnése ügyében a Püspökladányi Rendőrkapitányság jelenleg is körözési eljárást folytat.

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik