Belföld

Szemerey Tamás 200 milliós luxuslakásában lakik Matolcsy György fia

Matolcsy György MNB-elnök fiának Matolcsy Ádámnak egészen pazar éve van. Fél éve egy veszprémi bútorgyár tulajdonosa lett, tavasszal pedig egy körpanorámás házat kezdett építtetni magának Balatonfüreden. Ez már így önmagában sem rossz, de a jó sorozat folytatódik :

Szemerey Tamás, az MNB elnökének unokatestvére megvásárolt egy XIII. kerületi luxuslakást saját vállalkozása nevére, egy másik érdekeltségével felújíttatta, majd a 200 millió forint értékű ingatlan használatát átengedte Matolcsy Ádámnak.

írja a Népszabadság.

Szemereyék a család egyik kereskedelmi cégén, a Kaláris-Haris Üzletház Kft.-n keresztül vették meg a XIII. kerületben található Riverloft-ház egyik legnagyobb alapterületű tetőtéri lakását még 2015-ben. A Kaláris-Haris 20 százalékban Szemerey Tamás és felesége tulajdona, 80 százalékban pedig Szemerey Tamás sógornőjéé.

A Riverloft-beli lakásról éppen 2016 januárjában vettek le egy nagyobb jelzálogot. A felújítást ugyanaz a cége végezte, amely a Matolcsy fiú balatoni házát építi. A lakás 230 négyzetméteres, kétszintes. A Népszabadságnak a Riverloft-házban működő portaszolgálata megerősítette, hogy Matolcsy Ádám az épületben lakik. A lap kérdése Matolcsy Ádámék annyit írtak,

nincsen lakása a Riverloft lakóparkban, az ő tulajdonában lévő lakás az I. kerületben található.

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik