Belföld

Faléccel verte félholtra volt férjét egy tatabányai nő

Életveszélyt okozó testi sértés miatt állítanak bíróság elé egy 46 éves tatabányai nőt, aki egy faléccel bántalmazta a férjét. Mindez még tavaly decemberben történt, az ügyészség most emelt vádat az ügyben.

A házaspár Tatabányán lakott, a nő több helyen dolgozott, míg párja sikeres vállalkozást működtetett. A férfi azonban egyre gyakrabban ivott, emiatt hanyagolta a munkáját és végül akkora adótartozást halmozott fel, hogy csődbe ment. A család élete egyre nehezebb lett, az érintettek veszekedtek, később pedig ezek a viták tettlegességig is fajultak. A pár 2000-ben elvált.

Mivel a férfinak nem volt munkája, jövedelme, így a nő – mivel megsajnálna – megengedte neki, hogy a közös otthonukban maradjon, de a viták tovább folytatódtak. A volt férj nem adta fel az ivást, sőt: az évek alatt egészségi és mentális állapota is leromlott.

2015. december 15-én a férfi ismét ittasan ment haza, emiatt az asszony dühös lett és belökte a szobába. Ezután a kezébe vett egy bútorról letört 70 centiméteres falécet és összesen tizenegyszer megütötte vele egykori párját, majd beviharzott a szobájába. A férfi 20 perccel később összeesett, a nő pedig értesítette a mentőket. A sérültet életveszélye állapotban vitték kórházba.

Az ügyet a Tatabányai Törvényszék tárgyalja majd.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik