Belföld

Elütötte a férfit, akivel korábban összeverekedett Sátoraljaújhelyen

Garázdaság vétsége, közúti baleset gondatlan okozása és segítségnyújtás elmulasztásának a veszélyhelyzetet előidéző által elkövetett bűntette – ezért emeltek vádat egy férfi ellen, aki tavaly augusztusban elütötte vitapartnerét Sátoraljaújhelyen. Felfüggesztett fogházbüntetést indítványozott az ügyészség.
A vádiratban az áll, hogy az érintettek a kora hajnali órákban vesztek össze majd estek egymásnak egy sátoraljaújhelyi szórakozóhely előtt. A részeg férfiak ütlegelték egymást, hol az egyik, hol a másik került a földre. Mindketten könnyű sérüléseket szenvedtek. De itt még nem volt vége: a csetepaté után az egyik verekedő beült az autójába és elindult, majd áttért a szemközti sávba, ahol elgázolta ellenfelét, aki súlyosan megsérült, eltört a kulcscsontja.  A sofőr megállt a kocsival a földön fekvő férfi mellett, ám ezután el is hajtott. Pár órával később – miután kijózanodott – önként jelentkezett a rendőrségen.
A másik verekedőt is bíróság elé elé állítják, neki garázdaság vétsége miatt kell felelnie, ráadásul visszaesőnek minősül, ezért vele szemben felfüggesztett börtönbüntetést indítványoztak – tájékoztatott a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Főügyészség kedden.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik