Belföld

Elbódította áldozatát a kiskunhalasi nő és alaposan kifosztotta

Elbódította, majd kirabolta áldozatát a kiskunhalasi nő. Az ügyészség kedden közölte, vádat emeltek ellene.

A 44 éves kiskunhalasi asszony 2016. február 13-án éjszaka egy kiskunhalasi csárdában szórakozott, amikor felfigyelt a pultnál áldozatára, egy helyi férfira, aki nagyobb összegű készpénzt tartott magánál. Beszélgetni kezdett vele és megkínálta egy pohár itallal, amelybe gyógyszert csempészett. A kora hajnali órákban arra kérte, hogy a közelben vásároljon neki egy üveg italt. Azt ígérte, hogy az árát a lakásán megadja, végül így csalta őt magához.

A férfi már útközben rosszul lett a szertől, kába volt. A nő házában kapott egy újabb pohár italt, azután pedig elaludt. Miután ez megtörtént, az asszony elvette a csaknem 940 forintot érő ékszereit – karkötőjét és nyakláncát – illetve a tárcájában lévő 588 ezer forint készpénzt.

A nő az aranyak helyett olcsó nemesacél ékszereket tett a férfi zsebeibe, aki csak másnap vette észre, hogy nem a saját holmijai vannak nála. Ezután feljelentést tett.  Az asszony a készpénz nagy részét visszaadta, de az ékszerek nem kerültek elő.

Az ügyészség a büntetett előéletű nőt öntudatlan állapotba helyezéssel elkövetett rablás bűntettével vádolja, amely 2-8 évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő. Börtönbüntetés kiszabását indítványozták vele szemben.

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik