Belföld

Egy brazil férfi a gyomrában akart egy kilogramm kokaint Magyarországra csempészni

kokain(210x140).jpg (Array)
kokain(210x140).jpg (Array)

A férfit még július 7-én tartóztattak fel a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren. A Nemzeti Adó- és Vámhivatal pénzügyőrei ellenőriztek egy Zürichen keresztül Sao Paulóból érkező 35 éves brazil állampolgárt, aki a zöld folyosón lépett be, tehát nem jelentett be semmilyen árut.

A férfi zavartan viselkedett, a vámosok megállították és csomagjait valamint ruházatát is átvizsgálták. A vámvizsgálatkor a férfi nagyon izzadt és remegett, ezért a pénzügyőrök feltételezték, hogy “kábítószernyelővel” van dolguk.

Az utas elmondta, hogy száz, kokainnal teli kapszulát nyelt le.

A pénzügyőrök kórházba szállították a brazil férfit, ahol a röntgenvizsgálat alátámasztotta az általa elmondottakat. A 36 éves férfit a Repülőtéri Rendőr Igazgatóság nyomozói kábítószer birtoklása bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt kihallgatták, majd őrizetbe vették és kezdeményezték előzetes letartóztatását, amit a bíróság 2016. július 10-én elrendelt.

A gyanúsított szervezetéből távozott száz darab kapszula az előzetes vegyészszakértői vélemény szerint kokaint tartalmaz. Az összesen egy kilogramm kábítószer feketepiaci értéke 20 millió forint.

(mti)

 

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik