Belföld

Még könnyebb a kisvállalkozásoknak

24.hu
24.hu

2016. 07. 18. 00:00

2016 a vállalkozások éve, számos olyan program fut, amely megkönnyíti az üzleti növekedésüket. A pénzpiaci szereplők is felismerték a fejlődés támogatásának jelentőségét, ahogyan a Sberbank is.

Egy kis létszámú vállalkozás számára a két legfontosabb tényező a profit növelése és a költségek csökkentése. A profit növeléséhez a kisvállalkozás termékeinek, illetve szolgáltatásainak fejlesztése, azok minél szélesebb körrel való megismertetése szükséges, míg a költségek csökkentése a működés szigorú felügyeletén és az átgondolt pénzügyi döntéseken múlik. A témában Takács Nikolettát, a Sberbank Magyarország Zrt. mikrovállalati szakértőjét kérdeztük.

Milyen pénzügyi döntésekre van szükség egy kisvállalkozás előrelépéséhez?
Az átgondolt pénzügyi döntések közé tartozik az is, ha a kisvállalkozás vezetője felkutatja a növekedést célzó és segítő lehetőségeket. Erre a célra például a középvállalkozások esetében a Növekedési Hitelprogramot, míg a kisvállalkozások esetében a Széchenyi Kártya Programot említhetjük. A lehetőségek mind azt szolgálják, hogy a kedvező kondíciók mellett a vállalkozóknak maradjon erőforrásuk saját növekedésükre koncentrálni.
Az látható, hogy az állam lépéseket tett a mikro-, kis és középvállalatok érdekében. De a bankok is ugyan ilyen fontosnak tartják ezt?
Természetesen. Számos olyan akció látott napvilágot banki oldalról, amely szintén a kisvállalkozások üzleti növekedésének megkönnyítését hivatott támogatni. Mi, a Sberbanknál is elindítottuk Partner Flex 5-ös Számlacsomag kampányunkat, amellyel tovább szeretnénk csökkenteni a kisvállalkozások terheit és olyan konstrukcióval támogatni őket, amely valóban a kisvállalkozások személyre szabott igényeinek megfelelően került kialakításra.

Hogyan lehet az amúgy is kedvezményes állami programokat még kedvezőbbé tenni?
Elsősorban úgy, ha azokat kiegészítő, szintén kedvező kondíciójú banki megoldásokat kínálunk. Az említett konstrukciónk lényege például, hogy a Széchenyi Kártya Programban újonnan részt vevő, a bankunknál még nem számlavezető vállalkozások a kedvezményes hiteltermék mellé egy olyan számlacsomag kampányban is részt vehetnek, amelynek révén tovább csökkenthetik költségeiket. A kampány az 5-ös szám köré épül: a fennálló részvételi és jogosultsági feltételektől függően például a jogosultsági időszakban 5 Ft a számlacsomag havidíja, az elektronikusan leadott bankon kívüli forint átutalások díja 0,05% min. 50 Ft max. 150 000 Ft (EBKM: 0,01%); vagy a jogosultsági időszak lejártát követően az utolsó 5 hónap forgalma alapján kerülhet a vállalkozás a továbbra is kedvező díjszabású Partner Flex számlacsomag megfelelő kategóriájába.

A költséghatékony kampányban való részvételi és a kedvezményekre vonatkozó jogosultsági feltételekről valamint a jogosultsági időszak lejártát követő feltételekről a www.kisvallalatiszamla.hu oldalon és az ott megjelölt Hirdetményekben és Kondíciós Listákban tájékozódhat bővebben. A jelen tájékoztatás nem teljes körű és nem minősül ajánlattételnek vagy ajánlattételi felhívásnak. A Sberbank Magyarország Zrt. ajánlati kötöttségét kizárja.

 

vissza a címlapra

Kommentek

Legfrissebb videó mutasd mind

CANNES, FRANCE - MAY 21:  Nicole Kidman departs after the 'How To Talk To Girls At Parties' screening during the 70th annual Cannes Film Festival at on May 21, 2017 in Cannes, France.  Celebrities, fans and the movie world have descended on Cannes for this year's festival of the screen. For seventy years The Croisette Boulevard has always been the centre of athe place watch the rich and dandy and people from all walks of life to promenade.  (Photo by Christopher Furlong/Getty Images)
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.