Belföld

200 millió forintot csalt ki Szeremley Huba bűntársaival

A borász, aki egykor az ország egyik leggazdagabb embere volt, az egyik sértettől egyszerűen ellopott egy aranygyűrűt.

Összesen 200 millió forintot csalt ki a híres borász, Szeremley Huba társaival együtt hat, többségében a brókerbotrányokban vagyonokat bukó embertől – írja az Index a birtokába került bírósági végzések alapján. Korábban három károsultról és 50 millió forintról szóltak a hírek.

A végzések ingatlanok és autók bírósági zár alá vételéről szólnak, amit azzal indokolnak, hogy félő, hogy Szeremleyék vagyonkimentésbe kezdenének.

A rendőrségi iratok szerint Szeremleyék több városban, több emberrel elhitették, hogy vissza tudják szerezni a brókerbotrányban elúszott pénzüket. De voltak, akiktől ennek fejében több tízmillió forint körüli összeget kértek. Azt ígérték, hogy a kicsalt pénzből megszerzik a bedőlt brókercégek vezetőinek gyémántjait, műtárgyait, amiket majd nagy értékben el tudnak adni. A híres borász országos hírnevét, ismertségét mutatta fel garanciaként.

Előfordult az is, hogy Szeremley találkozott egy budapesti férfival, hogy megvegyen tőle egy gyémántmedált, egy gyémántgyűrűt, valamint egy 14 karátos aranygyűrűt 1,5 karátos gyémánttal. A borász azt mondta, bevizsgáltatja az ékszereket, de soha többé nem tért vissza. Rafael Tamást küldte vissza az ékszerekkel, csakhogy a hárommillió forint értékű aranygyűrű már nem volt nála.

A 72 éves Szeremley néhány éve még az ország egyik leggazdagabb emberének számított, 28 milliárd forintra becsült vagyonával. Befektetései voltak Afrikában és a Közel-Keleten is. A 42 éves Rafael viszont leginkább szegedi bűnözői körökben volt ismert eddig. 2004-ben nyolc hónap felfüggesztett börtönt kapott, mert Kumbor Tibor korábbi szegedi főrendőrrel és társaival együtt zsarolással szedett ki pénzt magánszemélyektől.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik