Belföld

A siófoki Plázsnál idén biztosan nincs jobb strand a Balaton körül

Kissé hunyorítva akár még az óceán partján is érezhetjük magunkat.

A Siófoki Nagystrand közepén terpeszkedő, idén újjászületett – korábban Coke Club, Beach Club és Beach House néven ismert – Plázs az ország legnagyobb, közel kétezer négyzetméteres homokos partjával, fehér napernyők, pihenőmatracok és napozóágyak tucatjaival, óriásstéggel, a Siófoki Könyvtárral együttműködve létrehozott strandkönyvtárral, valamint egy óriási medencével hódít, így a Nagystrand többi részéről besétálva a tengerparti hangulat itthon eddig sosem látott erővel találja el az embert.

DSC_0615

Az aktív pihenést kedvelők a bisztró mögötti kétszáz négyzetméteres workout pályán növelhetik az izomtömegüket, de a hely legnagyobb vonzereje egyértelműen az általa árasztott nyugalom.

DSC_0632

DSC_0620

A hétvégéken sportprogramok egész sorát rendezik itt, de a színpadon gyakran megfordulnak a hazai zenei élet legismertebb alakjai is.

13613138_146822199055207_8254332448861513415_o

Pénteken a 25 éves Quimby, jövő szombaton a Kowalsky és Vega, valamint Majka és Curtis, 30-án pedig a Brains ad majd itt koncertet.

DSC_0628

Arra azért nem vennénk mérget, hogy a rövid, ingyenes vízi zumbaóra jó ötlet, de néhányan olyan lendülettel mozogtak az elmúlt évek legnagyobb koreai slágerére, hogy ezt nagyon gyorsan kihúztuk a negatívumokat soroló oszlopból.

DSC_0660

Abban az oszlopban egyébként is mindössze a napozóágyak kétezer forintos bérlési ára szerepelhetne, de ezért a nyugalomért és a mindig kristálytisztán tartott homokos partért tényleg ez a legkisebb áldozat.

Galéria

A déli part strandjai közül most egyértelműen ez a legkellemesebb és ez a legideálisabb a pihenésre, feltéve, ha a fűbe terített törölközőnél, illetve a zsírban tocsogó ételeknél jobbat szeretnénk anélkül, hogy elhagynánk a magyar tengert.

A fotók a szerző munkái, illetve a Plázs Siófok Facebook-oldaláról származnak.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik