Belföld

Több embert is lehallgathattak az MTVA székházában

mtva(1)(960x640).jpg (közmédia, )
mtva(1)(960x640).jpg (közmédia, )

Márciusban megírtuk, lehallgató-készüléket találtak az MTVA vezetőjének, Vaszily Miklósnak az irodájában. Akkor tiltott adatszerzés bűntett gyanúja miatt nyomozást indítottak.

A lehallgató-készüléket akkor találták meg, amikor az igazgatói iroda beázott, a szerelők jelezték is a biztonsági vezetőnek, hogy furcsa dologra bukkantak. A nyomozók lebontották a mennyezetet, és a szomszédos helyiségben megtalálták a rögzítőkészüléket is, ami a vezérigazgatói kabinetet vezető Enyedi Csaba irodája, írja a 444.hu. Itt nem csak a tárgyalóba rejtett mikrofon felvevője került elő, hanem egy olyan szerkezet is, ami az Enyedi irodájában zajló eseményeket vette fel. Enyedi azt mondta, nem tudta, hogy van ilyen készülék az irodájában.

A rendőrség Vas Imre üzemeltetési igazgató irodájában is talált egy hang és képfelvétel készítésére alkalmas készüléket, írja a lap. Vas egyébként az épület technikai felszereltségéért felelős. Állítólag nála és Enyedinél házkutatást tartottak.

Azt írják,

minden jel szerint szervezetten és politikai okokból figyeltek meg a vezetőket az MTVA-ban.

Erre utal az is, hogy az épületbe nem juthat be bárki. Biztonsági emberekre hivatkozva azt írják, vagy az érintettek beleegyezésével kellett történnie a beszerelésnek, vagy egy olyan ember intézte, akinek állandó bejárása van.

A lehallgatottak mind új igazgatók voltak.

Azt írják, a korábbi fideszes szolnoki polgármester, Várhegyi Attila ma a közmédia legbefolyásosabb “nem hivatalos” vezetője, aki -szintén nem hivatalosan- Enyedi Csabát és Vas Imrét is a szervezethez csábította. Várhegyi annyira fontos része a gépezetnek, hogy ha valakinek tudni kellett a lehallgatási ügyről, akkor az ő.

Papp Dánielnek is nagyon lényeges szerepe van a közmédiában, ő dönt arról, hogy milyen üzenetek mennek át a híradóban, milyen sorrendben követik egymást a hírek, ki lehet a képernyőn és ki nem. Az ő irodájában nem találtak lehallgató-készüléket.

A lap kérdéseire eddig egyik érintett sem reagált, ahogy a rendőrség se, megint csak annyit mondtak, hogy az ügyben a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda tiltott adatszerzés bűntett elkövetésének gyanúja miatt folytat nyomozást ismeretlen tettes ellen.

 

 

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik