Belföld

Szexuális erőszak miatt nyomoznak a rendőrök a Balaton Soundon történtek kapcsán

A fesztivál szervezői közölték: ez megerősíti őket abban, hogy nem vállalható a DVBBS fellépése, amit a Szigeten terveztek.

Szexuális erőszak miatt indított nyomozást a rendőrség a Balaton Soundon történtek miatt – közölték a fesztivál szervezői csütörtökön.

Mint arról korábban többször beszámoltunk, eszméletlen állapotban találtak két lányt szombaton az egyik fellépő, a kanadai DVBBS tagjainak öltözőjében. A szervezők ezzel kapcsolatban most azt közölték, hogy az események helyszínét a rendőrség átvizsgálta, több jelenlévőt tanúként hallgatott meg. A rendőrség megkeresése szerint a történtek kapcsán szexuális erőszak gyanúja miatt, ismeretlen tettes ellen folyik nyomozás.

Közölték: mindez megerősíti őket abban, hogy a DVBBS augusztusi fellépése, amelyet a Szigeten terveztek, nem vállalható. Megjegyezték, hogy a  koncert lemondása nem jelent állásfoglalást abban a kérdésben, hogy a történtekért az előadókat terheli-e jogi felelősség, az események ilyen értelmű tisztázása kizárólag a rendőrség kompetenciájába tartozik.

A rendőrség hétfőn még azt közölte: az akkor rendelkezésre álló adatok alapján szexuális erőszak gyanúja nem merült fel. (MTI)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik