Belföld

Most az Alleeban zavartak el egy szoptató anyukát

Még májusban írtunk arról, amikor egy szoptatós kismamát aláztak meg a Nyugati téri McDonald’sban.

Most megint hasonló eset történt, a helyszín Buda, az Allee bevásárló központ. Az egyik biztonsági őr zargatta a pláza padján nyilvánosan szoptató édesanyát. A Heti Válasz idéz is az anya Facebook-bejegyzéséből:

Furán érzem magam. Ma felszólítottak az Alleéban, hogy legyek szíves használni a baba-mama helyiséget, ami szerintem ugyan nem alkalmas szoptatásra, de mindegy. Odaállt fölém a biztonsági bácsi, és úgy mondta. Kérdeztem, hogy tudja-e, hogy néz ki az a szoba. Azt mondta, akkor szól a takarítóknak. Jah, ha csak annyi lenne… Megsemmisülten távoztunk. Még soha nem szóltak be nyilvános szopi miatt. Egyébként tök diszkrétek voltunk. Gondoltam a 35 fokban bemenekülünk egy kicsit hűsölni, míg apát várjuk. Hát a jövőben ennek is lőttek.

Az Allee július 14-én közleményében reagált. Azt írják, hogy

az Allee bevásárlóközpontban bárhol lehet nyilvánosan szoptatni.

Az áruház menedzsmentje sajnálattal értesült az anyai feladatait ellátó nő megzavarásáról, elnézést kérnek tőle ezért. Azt is hozzátették, hogy az Allee Bevásárlóközpont vezetése az esettel kapcsolatban vizsgálatot rendelt el:

Az Allee Bevásárlóközpont fontosnak tartja, hogy minél megfelelőbb körülményeket alakítson ki a kisbabával érkezők számára, ezért a tavasz folyamán elindította baba-mama szobáinak felújítási programját, amelyből a 2. emeleti helyiség már el is készült és a felújítás folyamatos a többi szinten is” – zárják a közleményt.

Itt is van a kép:

alle

(allee)

(hvg, heti válasz)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik