Belföld

Illegális autóbontót lepleztek le Biatorbágyon – eddig legalább 54 milliós kár

A rendőrök még június 25-én jelentek meg egy biatorbágyi címen, miután felmerült, hogy az ott lakó férfi a melléképületben lopott kocsikat szerel szét. A helyszínen az egyenruhások nagy mennyiségű alkatrészt találtak, amelyek mint kiderült, valóban lopott járművekhez tartoznak. Az autókat korábban Budapestről, Pest megyéből, illetve Ausztriából lovasították meg. A rendőrök elfogták a 30 éves férfit, akit előállítása után orgazdaság bűntette miatt hallgattak ki.

Elkaptak a Terrorelhárítási Központ segítségével két másik férfit is, egyiküket Budapesten, a másik gyanúsítottat pedig Alsónémediben.  A gyanú szerint ők szállították Biatorbágyra a lopott járműveket, hogy azokat később alkatrészekre  bontva eladják. Ellenük orgazdaság valamint egyedi azonosító jellel visszaélés bűntettek elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indult eljárás, illetve a bíróság elrendelte előzetes letartóztatásukat.

A nyomozók a lefoglalt alkatrészek alapján mostanáig tizennyolc járművet azonosítottak, amelyek lopási kárértéke legalább 54 millió forint. Több teherautónyi bontott alkatrész azonosítása jelenleg is folyamatban van – közölte az Országos Rendőr-főkapitányság kedden.

autóbontó biatorbányon 2
police.hu

Ajánlott videó

Olvasói sztorik