Belföld

Gyanús ital után lehettek rosszul a lányok a Soundon

balaton sound (balaton sound, fesztivál)
balaton sound (balaton sound, fesztivál)

Gyanús italtól lehettek rosszul a Balaton Soundon azok a lányok, akikre a fellépők öltözőjében találtak rá. Az Index szerint erről az egészségügyi sátornál beszélték ezt az ott dolgozók, akik ginára gyanakodtak. Azt írják, több lányt úgy vittek el a mentők, hogy már a helyszínen infúziót kötöttek a karjukba.

A lap szerint a hátravitt lányok egyikének barátai szerint a szombati koncert végén a kordonok között jött egy magyar nő és egy külföldi férfi, ők választották ki a hat lányt. A lányok először felmehettek a színpadra, már ott kaptak egy üveg vodkát a kezükbe.  A koncert után a bulizást a dj-k konténerében folytatták a backstage-ben, pózoltak, fotózkodtak a DVBBS-sel. Ekkor került elő valamilyen ital, amelynek az üvegét nem látták. Feles pohárban kínálták őket. Azt gondolják, ez az ital volt az, ami a filmszakadást okozhatta. Azt írják, a hat lány közül hárman biztosan rosszul lettek. Egyikükre sírva találtak rá, volt, aki a vécében, volt, aki az öltözőben volt.

Ahogy arról beszámoltunk, a lányokra szombat este találtak rá a fellépők öltözőjében. A 24.hu információi szerint bár nagyon rosszul voltak, nem kerültek teljesen magatehetetlen állapotba azok a lányok, akikre a fellépők öltözőjében találtak rá szombat este a Balaton Soundon – értesült a 24.hu. Úgy tudjuk, a takarítók segítségével ugyan, de saját lábon sikerült kitámolyogniuk a vécébe, ahol meghánytatták őket. Értesülésünk szerint a szervezők azonnal keresni kezdték a zenekart – DVBBS-t – de nem találták őket sehol, gyanították, hogy már útnak indultak. Mire az együttes a reptérre ért, az egyenruhások már ott voltak, így sikerült megakadályozni, hogy felszálljanak a gépre.

A rendőrség az eset kapcsán közleményt adott ki, ebben azt írták, hogy négy, a fesztiválon részt vevő külföldi férfit állítottak elő, miután a ruházatuk átvizsgálásakor kábítószergyanús anyagra bukkantak. „Hármuk esetében a kábítószergyorsteszt pozitív eredményt jelzett, így őket  a nyomozók kábítószer birtoklása vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként, egy személyt pedig tanúként hallgattak ki” – közölték. Mindannyian szabadlábon védekezhetnek.

A zenekar tagjai még hétfőn megszólaltak. Azt állítják, nincs kapcsolat köztük és a történtek között. 

Továbbra is úgy tudjuk, hogy a lányok szintetikus kábítószertől lettek rosszul, de már mindketten jól vannak.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik