Belföld

Szökésben a magyar horrorfogorvos

Keresik azt a magyar származású fogorvost, akit először idehaza tiltottak el a praktizálástól, mert többször úgy végzett el fájdalmas fogászati beavatkozást, hogy nem használt érzéstelenítést. Ezek után Angliába költözött, hogy ott dolgozzon, de a módszerein nem változtatott. Egy peterborough-i nő a Borsnak azt mondta: ő a legkegyetlenebb orvos, akivel valaha találkozott. Amikor számon kérte K.-t, hogy miért nem alkalmazott érzéstelenítést a foghúzás alatt, illetve miért nem írt fel neki gyógyszert a kezelés utáni fájdalmaira, a doktor állítólag azt mondta, hogy túl sok betegem van, hogy mindenkivel gyengéd legyen.

2006-ban az angliai praktizálástól is eltiltották, így került Írországba, ahol lehet rendelőt nyitni előzetes regisztráció és ellenőrzés nélkül. Így nem tudhatták a hatóságok, hogy emberünk nem kaphatna fogorvosi engedélyt ott sem. Egy ír nőnek ugyancsak érzéstelenítés nélkül távolította el hat fogát, ráadásul a páciens hiába várt az implantátumokra, soha nem kapta meg őket. Egy férfi hasonlóan járt: neki csak a műfogat rögzítő csavart ültette a szájába, és már hiába ment vissza a rendelőbe, zárva találta, és a doktor is kámforrá vált.

A fura fogorvos leginkább azzal az ígérettel tudta magához csábítani a kuncsaftokat, hogy nála akár húszezer forintnak megfelelő eurót is megtakaríthatnak, és semmivel sem végez rosszabb munkát, mint mások. Ám egy elégedett ember se volt a kezelések után, ráadásul az ír betegeit 3 millió forinttal károsította meg, ugyanis meglépett a tőlük elkért előlegekkel.

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik