Belföld

Brutális hőség lesz ma, de nem tart sokáig a kánikula

hoseg-budapesten(2)(210x140).jpg (Array)
hoseg-budapesten(2)(210x140).jpg (Array)
Hétfőn tovább melegszik az idő, délután már 30 és 35 fok közötti csúcsértékekre van kilátás. Országszerte a napsütésé lesz a főszerep, a forró, nyári időben egy-egy frissítő zápor kis eséllyel legfeljebb csak a nyugati határnál, az Alpokalján és Sopron térségében alakulhat ki. Az északi, északnyugati tájakon feltámad a délies szél. Melegfronti jellegű tünetek lesznek, írja az Időkép.

Kedden a napos időben a Dunántúlon és északnyugaton már frissítő záporok, zivatarok kialakulhatnak, ugyanakkor a feltámadó déli-délnyugati szélben már 33-37°C közötti csúcshőmérsékletekre van kilátás.

Szerdán egy hidegfront hoz záporokat, zivatarokat, valamint erős északnyugati szelet. A Dunántúlon sokfelé jelentősebben visszaeshet a hőmérséklet, míg keleten, délkeleten továbbra is 32-34°C-ot mérhetünk.

Csütörtökön erős északnyugati szélre, többfelé záporos-zivataros időre készülhetünk. Az ilyenkor megszokottnál hűvösebb napra számíthatunk, nagy lesz a hőmérsékleti kontraszt, a maximumok a Dunántúlon néhol még a 20 fokot sem fogják elérni.

Hőség miatt figyelmeztetést adtak ki az ország több területére, írja a met.hu:

idő

Az aktuális időjárásért keresd a kiderul.hu-t vagy kövesd a Facebookon.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik