Belföld

43 kollégáját jelentette fel a volt bajai iskolaigazgató

24.hu
24.hu

2016. 07. 11. 13:14

Becsületsértés miatt 43 kollégáját jelentette fel a Bajai Járásbíróságon Királyné Koszter Mária, a bajai Jelky András Szakközépiskola, Szakiskola és Kollégium volt igazgatója, írja a Nol.hu.

Az iskolában az egyik kilencedik osztály egy részében megtartották a tantárgyfelosztásban szereplő órákat, a másikban nem mindegyiket. Aztán egy feljelentés után a rendőrség megállapította, hogy ott is adtak osztályzatokat, ahol nem tartottak órákat. Az elmaradt órákat beírták az osztálynaplóba, de a félévi értesítőből már kimaradt.

A kérdés az, hogy az osztályfőnök, aki a fiktív osztályzatokat beírta a naplóba, magától tette ezt, vagy utasításra?

A Klikk is vizsgálatot indított egyébként az ügyben.

Királyné Koszter Mária először tagadta a vádakat, sőt, szóbeli figyelmeztetést adott fegyelmi büntetésként az osztályfőnöknek, a vizsgálat során viszont az derült ki, nem csak tudott az igazgató a hamisításról, hanem ő adott rá utasítást.

Közokirat hamisításról nem lehet szó, hiszen ez magánokirat, állapították meg a nyomozók. A nyomozást lezáró rendőrségi határozatban ez van:

Az igaz, hogy a magánokirat tartalmát meghamisították, ám a rendőrség szerint nem használták azt fel: a fiktív érdemjegyeket nem vezették át a tanulók értesítőibe és az ösztöndíj alapját képező statisztikába. Az elmaradt órákat megtartották a következő félévben, tehát sem jogtalan előnyben nem részesült senki, és jogtalan hátrány sem ért senkit. Vagyis, a naplóhamisítás büntetőjogi szempontból releváns következményekkel nem bír.

A Klikk megszavaztatta a tanárokat, hogy alkalmasnak tartják-e az igazgatót. Nem tartották annak, leszavazták, majd el is mozdították tisztségéből. A lap szerint

a volt igazgató most feljelentette 43 kollégáját a Bajai Járásbíróságon, mivel azt állították: sem szakmailag, sem emberileg nem alkalmas az intézmény vezetésére.

Mivel időközben a szakiskolák a Kliktől a Nemzetgazdasági Minisztérium fenntartásába kerültek, alperesként mások mellett megnevezte Varga Mihály nemzetgazdasági minisztert is.

vissza a címlapra

Kommentek

Legfrissebb videó mutasd mind

On 20.07.2017 more than 10000 people protested in front of the presidential palace in Warsaw against the ongoing process of changing the judicial system of the country. - NO WIRE SERVICE - Photo: Jan A. Nicolas/dpa
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.