Belföld

A rendőrség nem kíváncsi Kubatovra a választási irodánál akciózó kopaszok ügyében

Bár tudják, hogy kit vettek részt a népszavazási kezdeményezés erőszakos akadályozásában, még egy gyanúsítottat sem hallgattak meg.

Lassan a feledés homályába merül a boltok vasárnapi zárva tartása, de arra talán még sokan emlékeznek, hogy február 23-án kopasz erőemberek fizikailag akadályozták meg az MSZP politikusát, Nyakó Istvánt abban, hogy népszavazást kezdeményezzen a népszerűtlen intézkedés ellen.

Mint kiderült: a kopaszok közül többen dolgoztak a Kubatov Gábor Fidesz-pártigazgató vezette FTC biztonsági szolgálatának. Kubatov maga is elismerte, hogy akik a választási irodánál akcióztak, a Fradi Security alvállalkozói. Kubatovnak még azért is lehetett fontos szerepe a történetben, mert az ugyancsak népszavazási kérdést benyújtó Erdősi Lászlóné segítője pont az ő egykori osztálytársa volt.

Nyakó kezdeményezte a rendőrségen, hogy hallgassák meg Kubatovot az ügyben, de ezt a választ kapta:

Az eddig lefolytatott nyomozás adatai alapján az eseményben szerepet játszó személyek kiléte ismert, Kubatov Gábor tanúkihallgatásától nem várható semmilyen azt ügy érdemét érintő releváns adat, vagy információ beszerzése.

Bár a rendőrség szerint „az eseményben szerepet játszó személyek kiléte ismert”, a nyomozás tovább húzódik, a határidőt kitolták szeptember 1-re. Gyanúsítottat még nem hallgattak ki. (444)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik