Belföld

Megölte esztergomi szállásadóját, mert nem fogadta el az ételét

Hamarosan bíróság elé állítanak egy férfit, aki megölte 88 éves szállásadóját Esztergomban. A bűncselekmény még tavaly májusban történt, a megyei főügyészség csütörtökön közölte, hogy vádat emeltek az ügyben.

A vádiratban az áll, hogy a 46 éves férfi – párjával együtt – szívességi lakáshasználóként élt az áldozat esztergomi lakásában. A gyilkosság napján – 2015. május 23-án – a vádlott részeg volt, és étellel kínálta szállásadóját, aki visszautasította. A férfi emiatt dühös lett, és nekiesett az idős embernek, test szerte ütlegelni kezdte. A nyugdíjas a fotelba esett, támadója ekkor sem állt le, sőt: felkapott egy vastagfalú üveg hamutartót és nagy erővel fejbe vágta. A vádlott ezután lefeküdt a konyhában, a mentőket a hazaérkező élettársa értesítette. Ám ekkor már késő volt, az áldozat a helyszínen belehalt sérüléseibe.

A férfinak bűncselekmény elhárítására idős koránál fogva korlátozottan képes személy sérelmére elkövetett emberölés bűntette miatt kell felelnie –  tudtuk meg a Komárom-Esztergom Megyei Főügyészségtől.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik