Belföld

Listázták a legjobb magyar orvosokat

24.hu
24.hu

2016. 07. 07. 12:38

A Haszon Magazin szerint a rangsor összeállításánál nem számítottak az anyagi szempontok, vagy a befolyás, csak a szakmai tekintély.

Összeállította a magyar orvosok top 100-as listáját a Haszon Magazin. A gazdasági lap a szakma megítélését vette alapul, és a legkiválóbb szakembereket sorolja fel szakterületenként.

Azt állítják, pénzzel nem lehetett bekerülni, és nem is a „kórházi hűbérbirtokokat működtető orvosbárókat” gyűjtötték össze, hanem szakorvosokat, kórházigazgatókat, intézetvezetőket faggattak ki arról, hogy szerintük kik tartoznak „a szakma krémjébe”.

A legjobbnak tartott orvosok kétharmada Budapesten dolgozik, de minden régió jelen van egy-két fővel. A döntő többség közkórházban is gyógyít. A többségnek külföldi tapasztalata is van, Németországban, az Egyesült Királyságban, illetve Ausztriában tanítottak, kutattak vagy dolgoztak korábban.

Az onkológusok közül Prof. Dr. Bodoky György (Szent István és Szent László Kórház, Onkológiai Centrum), Dr. Mátrai Zoltán (Országos Onkológiai Intézet) és Prof. Dr. Masszi Tamás (Semmelweis Egyetem III. sz. Belgyógyászati Klinika) lettek a legjobbak. A pszichiátriai orvosok listáját Dr. Bender Zsuzsanna (Szigetvári Kórház Pszichiátriai Rehabilitációs Osztály), Dr. Frecska Ede (Debreceni Egyetem Pszichiátriai Klinika) és Dr. Harangozó Judit (Semmelweis Egyetem Közösségi Pszichiátriai Centrum) vezeti. (Index)

vissza a címlapra

Kommentek

Legfrissebb videó mutasd mind

Budapest, 2015. október 26.
Peresztegi Imre, a ZÁÉV Építőipari Zrt. vezérigazgatója, Deutsch Tamás, az MTK Budapest elnöke, Görözdi György, MTK Kiemelt Beruházások Projekt Igazgatója és Paár Attila, a West Hungária Bau Kft. ügyvezető igazgatója (b-j) az új Hidegkuti Nándor Stadion építéséről tartott sajtótájékoztatón 2015. október 26-án. Bejelentették, hogy a ZÁÉV Építőipari Zrt. és a West Hungária Bau Kft. konzorciuma nyerte el a több mint hatmilliárd forintból épülő új stadion tervezésére és kivitelezésére kiírt pályázatot.
MTI Fotó: Illyés Tibor
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.