Belföld

Házi őrizetbe kerül Vizoviczki

250 milliós óvadékot kell fizetni, néhány héten belül jogerős döntés lehet.

A Fővárosi Törvényszék szerdán 250 millió forintos óvadék ellenében megszüntette Vizoviczki László előzetes letartóztatását, és elrendelte a házi őrizetét – értesült a Pesti Srácok. A korábban az „éjszaka császárának” tartott vállalkozó ügyvédje azt mondta a portálnak, hogy jogerős döntés néhány héten belül születhet.

Vizoviczkit rendőrök megvesztegetésével és adócsalással is vádolják. A Központi Nyomozó Főügyészség a „diszkópápa” ügyében több főrendőrt is megvádolt folytatólagosan és üzletszerűen, vezető beosztású hivatalos személy által kötelességszegéssel elkövetett vesztegetéssel, illetve más bűncselekményekkel.

Vizoviczki a 2000-es évek közepére számos éjszakai szórakozóhelyen szerzett befolyást Budapesten, a vendéglátóhelyek egy részéhez erőszakos módon jutott. A diszkók, bárok több százmilliós bevételt hoztak, de Vizoviczkiék a tényleges jövedelemnek csak egy részét vallották be az adóhatóságnak.

Nemrég a 444 alapos cikksorozatban dolgozta fel Vizoviczki tündöklését és bukását. Az egyik cikk arra koncentrál, hogyan uralta le Vizoviczki a belvárost, és kiderül az is, hogy százmilliós nagyságrendű kedvezményt kaptak a hozzá köthető cégek a kerülettől a különböző ingatlanok bérleti- és tulajdonjogának megszerzése során. Ezzel kapcsolatban a cikk szerzője Rogán Antal volt belvárosi polgármestert is kereste, aki a Miniszterelnöki Kabinetirodán keresztül csak annyit válaszolt ,hogy „a kérdésekben megfogalmazott összes állítás hazugság, ha ezeket leírja, azonnal pert indítunk ön ellen.”

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik