Belföld

Hat aktivistát vittek be a rendőrök a Ligetvédők szerdai tüntetéséről

Rendőri intézkedésnek való ellenszegüléssel vádolták meg őket, egyiküket 200 ezer forintra büntették.

Csütörtökön reggel csak néhányan maradtak a Városligetben azok közül, akik részt vesznek a hosszú ideje tartó tiltakozásban, illetve jelen voltak a szerda esti tüntetésen, amit azután szerveztek, hogy rendőri segítséggel kiürítették a Ligetvédők táborát.

A többnyire békésen zajló szerda esti demonstráció elhúzódott, mert hat embert bevittek a rendőrök, a tiltakozók pedig addig nem voltak hajlandóak elmenni, amíg ki nem engedték őket. Erre este 11 óra körül került sor.

Komáromy Gergely aktivista – a Riddim Colony zenekar frontembere, akit a múlt héten a pszichiátriára is behurcoltak a rendőrök – elmondta, rendőri intézkedésnek való ellenszegülés miatt indult ellenük eljárás, őt például 200 ezer forintra büntették. Szerdai beszámolónkból kiderült, hogy több tüntetőt is a kerítésen belülre rántottak a Ligetvédők volt táboránál, amikor megpróbálták leszedni a kerítést takaró ponyvát és pozdorját. Komáromy szerint a rendőrök húzták be őket, amikor megpróbálták kiemelni.

Rendőrök közreműködésével drogosozzák a Ligetvédőket

Szerdán egyébként a rendőrség egy furcsa közleményt is közzétett, amelyben azt állították, hogy kábítószert találtak a Ligetvédők táborában. Ezt fotókkal igyekeztek alátámasztani, de azokon nem volt látható kábítószer. Később egy fecskendőkről és kanalakról készült fényképet is bemutattak, azt állítva, hogy azt a táborban találták, de még ez sem jelenti azt, hogy a Ligetvédők vitték volna az évek óta üresen álló épületbe. Ugyanakkor ez nagyon jól jött a Fidesznek a Ligetvédők lejáratásához – sietve közleményt adtak ki, amelyben azzal vádolják az aktivistákat, hogy nem a fákat, hanem egy “drogtanyát” védenek.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik