Belföld

Áder felmentette L. Simont, Némethnét

Megjelent a Határozatok Tára.

Áder János a miniszterelnök javaslatára L. Simon Lászlót, a Miniszterelnökség államtitkárát megbízatása alól 2016. július 6-ai hatállyal mentette fel. Nem államtitkár már Németh Lászlóné sem. Őt szintén a miniszterelnök javaslatára, de csütörtöki hatállyal mentette fel megbízatása alól a köztársasági elnök.

Lázár János éppen egy hete, a Kormányinfón jelentette be két államtitkára távozását, de a nol.hu szerint inkább kimenekítésről, mint leváltásról van szó. A miniszter L. Simon leváltását azzal indokolta, hogy nem volt megelégedve vele a műemlékvédelem, a kiemelt örökségvédelem és a nemzeti fejlesztések területén, de a Népszabadság kormányközeli forrásai szerint L. Simonnak inkább azért kellett mennie, mert “üzleteit” már Orbán is megelégelte, jó személyes kapcsolatuk ellenére is.

Németh Lászlóné, a pénzügyi szolgáltatásokért és postaügyekért felelős államtitkár júliusban nyugdíjba megy. Lázár viszont bejelentette, hogy Némethné a nyugdíjazása ellenére új, egyelőre még ismeretlen posztot kap. Őt is kedveli Orbán, de egyesek szerint a Spédert érintő eljárások miatt kellett most mennie, bár az sem kizárt, hogy maga kérte a nyugdíjazását.

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik