Lázár János sajtótájékoztatója
Belföld

A Sorsok Házát is kivehetik Lázár János kezéből

24.hu
24.hu

hírgyáros. 2016. 07. 07. 07:34

A Magyar Nemzet több forrásból is úgy értesült, hogy elvehetik Lázár Jánostól a Sorsok Háza felügyeletét, és az emlékközpont átkerülhet az Emberi Erőforrások Minisztériumához. A lap információi szerint Lázár János azért kerülhetett nehéz helyzetbe, mert jó batátságot ápol Spéder Zoltán kegyvesztett milliárdossal. Emlékeztetnek:   a bizalomvesztésnek a közvetett jele az is, hogy a nyugdíjba vonult Németh Lászlóné utódja, Bártfai-Mager Andrea már nem a Miniszterelnökség államtitkáraként, hanem önálló kormánybiztosként felel a postaügyért és a nemzeti pénzügyi szolgáltatásokért.

A Miniszterelnökség szerint a 2014 áprilisára ígért Sorsok Háza-projekt csak akkor valósulhat meg, ha annak koncepciójáról konszenzus jön létre a magyarországi zsidó közösség, a holokauszttúlélők, továbbá az oktatási-kutatási szakértők között. Amíg ez a helyzet nem áll fenn, senkit sem kérnek fel részletes koncepció kidolgozására.

Ez azért érdekes, mert a Schmidt Máriához köthető Közép- és kelet-európai Történelem és Társadalom Kutatásáért Közalapítvánnyal 2013-ban majdnem negyvenmillió forint értékben szerződött a Miniszterelnökség. A Magyar Vagyonkezelő Zrt. honlapján elérhető szerződés tárgya „az emlékhely kiállítási és szakmai programja megalkotása tárgyában kidolgozandó a koncepció keretében szakmai tudományos anyag elkészítése” volt. A Terror Háza Múzeum igazgatója az anyaggal több iskolába is ellátogatott.

A lap szerette volna megszólaltatni Schmidt Máriát is, de nem kaptak visszajelzést a Terror Háza Múzeum igazgatójától.

 

vissza a címlapra

Kommentek

Legfrissebb videó mutasd mind

Budapest, 2015. június 7.
A kormány bevándorlásról szóló plakátja a főváros VIII. kerületében, a Hungária körúton 2015. június 7-én. Több helyen megrongálták a plakátokat, ezért a Fidesz feljelentést tesz bűncselekményre felbujtás miatt. Németh Szilárd, az országgyűlési képviselője felszólította Szigetvári Viktort, az Együtt elnökét és párttársait, hogy "ne uszítsák tovább az embereiket ilyen agresszív és törvénytelen cselekedetek elvégzésére".
MTI Fotó: Marjai János
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.