Belföld

Lóvá tették, fizetés nélkül vitték a lovait 

A Pápai Járási Ügyészség kisebb kárt okozó csalás miatt emelt vádat három pápai férfi ellen.

Ők januárban egy férfitől azzal csalták ki lovait, hogy az állatokért néhány nap múlva fizetnek, de ígéretüknek nem tettek eleget. Az egyik elkövető a munkaügyi központ kirendeltségén ismerkedett meg a sértettel, akitől megtudta, hogy eladná lovait. A 37 éves elkövető segítséget ajánlott a férfinek, majd még aznap találkozott két ismerősével.

Közösen elhatározták, hogy a későbbi fizetés ígéretével próbálják megszerezni az állatokat, és azok vételárat utóbb sem adják meg. Még aznap telefonon felvették a kapcsolatot a sértettel, és bakonyi faluban lévő lakóhelyén fel is keresték. A férfival és édesapjával megalkudtak, és abban egyeztek meg, hogy két lovat visznek el, amelyekért öt napon belül 350.000 forintot és öt birkát adnak.

A vádlottak a lovak elszállításakor a sértettet magukkal vitték, azt a látszatot keltve, hogy a birkákat – amelyekkel valójában nem rendelkeztek – megtekintheti.  Mivel az állatokat megmutatni nem tudták, a sértett kérdéseire kitérő válaszokat adtak, de továbbra is ígérték, hogy pár nap múlva szállítani fogják őket. A vádlottak a lovakat értékesítették, majd több mint egy hónap elteltével az egyik állatot a sértettnek visszaszállították, így az okozott kár nagyobb részben megtérült.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik