Belföld

24 órában védik a civil ruhás testőrök Áder János nyaralóját

áder jános (Array)
áder jános (Array)

Áder János Kisorosziban található, folyóparti, dús lombú fák és bokrok által szinte teljesen elrejtett nyaralója egy kisebb magaslaton áll, magas fallal körülölelve – írta meg a Bors. A napilap azt is megtudta, hogy a köztársasági elnök nyaralójára a nap 24 órájában civil ruhás testőrök vigyáznak.

A bejáraton Herczegh Géza, az államfő elhunyt apósának, egykori alkotmánybírónak a neve áll: Áder vagyonnyilatkozata szerint a 75 négyzetmétere ház és a 284 négyzetméteres telek csak negyedrészben az ő tulajdona. A helyiek a lapnak azt mondták: kedvelik Áder Jánost, mivel a köztársasági elnököt közvetlen, barátságos embernek ismerték meg, aki előre köszön. Áder egyre ritkábban nyaral családjával Kisorosziban, ám ha mégis, családjával fesztelenül járnak-kelnek a faluban, vásárolnak, fagyiznak, a testőrök mindenhová követik őket.

A közelben lakók szerint Áder János szívesen horgászik a kisoroszi tóban, alkalomadtán át is ússza azt. Ha strandolni támad kedve, családjával kerékpárral érkezik a tóhoz.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik